Instrumente de suflat

Instrumente de suflat (Saxofon, clarinet, flaut)

Scoala de Muzica Armonia ofera cursuri de saxofon, clarinet, flaut, indiferent ca iti doresti sa le studiezi ca hobby sau pentru perfomanta.

In cadrul cursului vom urmari:

• Dezvoltarea auzului muzical si al ritmului

• Tehnica instrumentala

• Memoria si frazarea muzicala

• Pozitia corecta 

Flautul face parte din categoria instrumentelor de suflat din lemn, desi flautul modern este confectionat din diverse aliaje metalice, pornind de la aliaje simple, aliaje cu argint, argint masiv, aur masiv, platina, dar si lemn. In orchestrele simfonice contemporane, in ansamblurile camerale, in lucrari solistice intalnim frecvent flautul din metal.

Saxofonul si clarinetul fac parte din familia instrumentelor de suflat din lemn, prin filiatia instrumentelor cu ancie simpla.

Saxofonul a fost inventat de catre Adolphe Sax, de unde provine si denumirea de Sax(ophone), in anul 1840. Mai putin prezent in orchestrele simfonice, dar destul de activ in orchestrele de muzica usoara si jazz, este frecvent întalnit in postura solistica.

Clarinetul este un instrument muzical de suflat din lemn cu ancie simpla si corp cilindric. Instrumentul are un ambitus larg, de peste trei octave si este prezent cel mai adesea ca instrument transpozitoriu (acordat in alta tonalitate decat Do). Ancia instrumentului este pusa in vibratie de buza inferioară a interpretului; digitatiile sunt facilitate de un sistem complex de clape.

Daca, prin cele prezentate mai sus, v-am starnit dorinta de a canta, ne bucuram si va asteptam cu drag in sediul nostru pentru a lua lectii de saxofon, clarinet sau flaut sub indrumare profesionista.

Sedinta se desfasoara individual si dureaza 50 de minute.

Cursuri de instrumente de suflat se adreseaza atat copiilor (de peste 8 ani) cat si adultilor, pentru orice nivel.

Evaluarea este gratuita!

https://scoalaarmonia.ro/wp-content/uploads/2017/06/TAB-INSCRIERE-FINAL-1.png